Min fredagsbukett

Från och med idag inleder jag ett roligt samarbete med Vintagefabriken där vi varje vecka delar med oss av en fredagsbukett under hashtaggen ‪#‎minfredagsbukett‬ på instagram. Häng på och tagga dina blommor så inspirerar vi varandra! 

"Min fredagsbukett består av ett helt fång rosa kvistrosor, hur ser din fredagsbukett ut?"

Bortakontor i Bergianska trädgården

Här kommer ett fint Stockholmstips, nämligen Beriganska trädgården i Stockholm. Luncha, fika och titta på växter med dina kiddos en dag vet jag!

I onsdags beslöt jag, Linda och Emma oss för att ditcha kontoret och sticka till Medelhavet och jobba istället. Nästa iallafall.

Först åts det lunch i det gamla orangeriet. Samma ställe som vi åt lunch på min möhippa! Återupplevde lite fina minnen från i somras.  

Mätta och nöjda! Sen gick vi till växthuset och jobbade.  

Har jag nämt att du blir lugn och glad av växter? Du blir lugn och glad av växter!

 

Blogg för Femina!

Just nu kan du följa mig på Femina där jag gästbloggar i Februari månad på Flowers and feasts sida. Här kan du hitta den! Mitt senaste inlägg handlar om olika bröllopstyper, nedan Parisbruden!

Vårpeppen..

..har börjat! Trots att det äntligen har blivit lite vinter nu. Jag har till och med premiäråkt min nya längdskidor i dagarna. Men längtan efter vackra gräs, blåbär och kvällssol börjar pocka på inne i hjärteroten..

Kranskurs igen!

Jag älskar att komma med en stor säck gran, tall och enris, kransstommar, band och pynt för att sen se vackra kransar magiskt växa fram i takt med att rissäcken minskar. Det är nästan som trolleri. Det är så himlans mysigt också att se allas kreativitet och flit resultera i alla olika personliga kransar. 

En, så fint att binda kransar av!

 

 

Hyacint

 

Hyacinten är en av min favoritblommor, speciellt som snittblomma. Jag bara älskar doften! Hyacinten är lättskött vilket ju alltid är trevligt. Eftersom att löken ger växten näring behöver du bara vattna sparsamt när den börjar blomma. (Innan dess behöver den inget vatten). Den får gärna torka ut emellan vattningarna och vattna inte direkt på löken. Ställ hyacinten kallt så lever den längre, tillexempel i ett uterum under natten.   

 

Hyacint heter hyacinthus orientalis på latin och växer vilt i Turiket och Syrien. I Sverige ses hyacinten som en julblomma men i övriga Europa är den en vårblomma. Jag tror att vi kommer se hyacinten mer som vårlig snittblomma här också framöver. 

Skjuter blomstjälkarna i höjden med risk för att plantan ska kapsejsa så kan du klippa av dem och sätta i kallt vatten. 

Glöm inte att du kan kan plantera ut din hyacint till våren så kommer den upp igen året efter. Klipp av blomstänglarna och låt bladen vissna ner och ställ löken på ett kallt, torrt ställe. Löken får vila innan du planterar ner den i jorden på vårkanten. 

Kranskurs!

Nu är det dags för kurs igen! 

Under workshopen kommer vi att binda julkransar av halmstommar – perfekt att sedan hänga över matbordet, på dörren eller lägga på bordet som en fin dekoration.

Ta med en kär vän, sambon eller en familjemedlem och frossa ordentligt i julen tillsammans med oss! Vi kommer bjuda på julfika och lyssna på julmusik hela kvällen lång. Antagligen vinterns trevligaste kurs!

Vad? Kurs i kransbinderi 

För vem? För dig som älskar julen, blommor och pyssel och vill lära dig hur man binder en vacker krans som passar till vintern och julen.

När? Torsdagen den 3 december kl 18.00-21.00 på Vintagefabriken i Midsommarkransen.

Pris? 550 kronor. I priset ingår  – förutom lära för livet –  julfika samt allt material till kursen. Dessutom får du 10% rabatt på hela Vintagefabrikens sortiment kvällen till ära.

Platserna är begränsande, så det är först till kvarn som gäller.

Biljetten köps smidigt och enkelt i Vintagefabrikens webshop där det är möjligt att betala på faktura (14 dagar eller 3 månader).

Välkomna!!