Sensommarbröllop!

Detta vackra bröllop ägde rum utanför Uppsala med festen på underbara Lydinge Säteri. Fotografen är fantastiska Matilda Söderström. Blommorna som jag gjorde innehöll dahlior, råg, lejongap, eukalyptus och ammi majus. Här få du en liten glimt av deras härliga dag! 

Stylad bröllopsfotografering!

therese_winberg_photography_101web.JPG

I början av sommaren gjorde jag och ett gäng grymma bröllopsleverantörer en stylad fotografering i Strängnäs på Facienda. Fotograf var amazing Therese Winberg. 

Photographer: Therese Winberg theresewinberg.comhttps://www.facebook.com/ThereseWinbergPhotography

Set Stylist: Emma Wallmén www.emmawallmen.se

Venue: Faciendafacienda.the.yes.place https://www.facebook.com/faciendasweden

Model: Vera Bergveraberg http://www.lilyandjack.se/vera-berg/

Cake & Pastry: Dorotea Malmegard

Food Truck: CrepesM http://www.mcreperie.com/https://www.facebook.com/mcreperie

Florist: Skillad Floral Design: skilladflorals.comhttps://www.facebook.com/skilladflorals

Make Up Stylist: Hanna Revell www.revellmakeupartist.com

Hair Stylist: Milla Aleksandra https://www.millaaleksandra.com/https://www.facebook.com/MillaAleksandraPaananen

AssistentLinda Eliassonlindaeliassoncomhttp://www.lindaeliasson.com/https://www.facebook.com/lindaeliassoncom

AssistentMaria Elise Westerlindmariawidemanphotographyhttp://www.mariawideman.se/https://www.facebook.com/mariawidemanphotography/

Vendors not on set

StationaryElin Arts Studioelinsartstudiohttp://www.elinsartstudio.sehttps://www.facebook.com/ElinsArtStudio

DressesZetterberg Couturezetterbergcouturehttps://www.zetterbergcouture.se/https://www.facebook.com/zetterbergcouture

Närodlat bröllop!

I somras gjorde jag blommor till Sanna och Julius bröllop som hölls på Skansen i Stockholm. Sannas bukett och brudtärnebuketterna var extra speciella eftersom att dom, förutom rosorna och eukalyptusen, bara innehåller svenskodlade blommor.

Luktärter, rosenskära, lejongap och dahlior (världens sötaste mini-dahlior som tyvärr inte syns på bilden) var alla odlade i strax söder om Stockholm. 

Kvinnan bakom blommorna är Paulina Velobloom som har sin odling i Nyköping.  Jag älskar att köpa närodlade blommor när det är möjligt speciellt nu när klimatet tydligt talar om för oss att vi måste vara snällare mot naturen och miljön. 

Sanna ville ha en ganska liten bukett som var mestadels vit men med inslag av aprikos. Och så ville hon ha en krans med brudslöja. Så vacker hon var!

Bilderna har fantastiska Theres Winberg tagit! 

Jag älskar den här bilden som Therese tog när jag kom till Sanna och hennes brudtärnor på hotellet och levererade blommorna innan bröllopet. 

Septemberbröllop

Jag gjorde ett bröllop förra helgen till Ulrica, hon var den bästa typen av blomsterbeställare! Jag fick se klänning och inbjudningskort som var orange med blå detaljer. Jag fick också veta att hennes skor skulle vara orange samt att hon gärna ville ha en lite vild bukett. Därefter fick jag fria händer, det är då det blir som bäst! Jag har några ramar att hålla mig inom men med konstnärlig frihet. Så här blev det:


Bröllopsplåtning

Här kommer lite bilder från ett höstligt fotojobb som jag, setdesigner Emma Wallmén och fotograf Therese Winberg gjorde för ett tag sen. Blommorna är gjorda av mig förstås! Älskar denna flippade brudbukett, den som vågar ha en sån på sitt bröllop räcker upp en hand! Rönnsumak, vaxblomma, gerbera och phormium är ingredienserna i buketten. 

Kans med vaxblomma och alkottar!

Fler bröllopsbilder!

Här kommer fler bilder från vårt bröllop! There is plenty more where that came from, så det kommer mer framöver! Skorna och flugan har vi köpt på Vintagefabriken, skorna kommer från Maguba. Kram!

Blommor till Parisbrud

I maj gjorde jag en brudbukett som sedan flögs till ett bröllop i Paris. Brudtärnan Anna fick till och med igenom vasen med vatten genom säkerhetskontrollen! Det är ju typ omöjligt, inte ens en liten skvätt välling brukar ju gå att få igenom. 

Buketten innehåller bland annat rosor, fresia, syren, stjärnflocka och luktärt. Och hur vacker är inte Jenny i sin fantastiska klänning?!

Brudgummen och parets son!

Om att göra sina egna blommor på sitt bröllop

Jag skulle alltså göra 15 bordsdekorationer, fyra tärnbuketter, fyra knappnålsblommor, en brudbukett, två kransar, en halvkrans (till mitt hår) och blommor till blomster archen. Samtidigt som jag skulle fixa med allt annat som ska fixas med till ett bröllop. Kanske inte min brightaste idé i livet. Men, det gick! Ja, med vissa bumps in the road. Tärnbuketterna blev inte alls som jag hade tänkt, knappnålsblommorna hade jag aldrig släppt igenom till en kund och kransarna ratades av barnen. 

Jag skulle bestämt ha craspedia i min bukett, dom matchade ju mina skor och naglar! Det är dom gula bollarna på bilden, solboll på svenska. Nu var det så att dom inte kom med i beställningen som jag hade gjort...grrr. Men så jag fick ta på dom i Borås, så min svärfar kunde plocka upp dom samma dag som bröllopet. SAMMA DAG SOM BRÖLLOPET! Så knappnålsblommorna och min brudbukett fick göras en timme innan själva vigseln. Lätt stressad. Brukar göra om och känna in brudbuketterna ett par gånger men inte denna gång inte. Tjoff, tjoff så fick den vara klar. Men den blev jag ändå rätt nöjd med. Knappnålsblommorna var det värre med, de föll liksom isär under dagen, man kan se det på Mårten på bilderna.

Hade jag gift mig igen så hade jag fortfarande gjort blommorna själv men skippat craspedian. 

Hepp! 

Bröllopsbuketter till Photowall

För någon vecka sen så var jag med och gjorde bröllopsbuketter till ett samarbete mellan Photowall och Vintagefabriken. Vi var på vackra Kristinehovs malmgård. Här och här kan du se resultatet av samarbetet. 

Här nedan kommer lite bilder som grymma Isabelle Pedersen tog på mina buketter:


Fler bröllopsbilder..

..från i somras. Denna bukett innehåller pioner, och vita rosor och kvistrosor. Klassiskt och somrigt. Denna gång var det Erika och Nicolai som knöt knuten. De fina bilderna står Stefan Christophs för. 

Fotograf: Stefan Christophs

Fotograf: Stefan Christophs

 Fotograf: Stefan Christophs

Fotograf: Stefan Christophs

Fotograf: Stefan Christophs

Bröllopsbilder..

..från Camilla och Jacobs bröllop. En solig dag i Juli förra året gifte sig dessa två. Jag fick äran att göra brudbuketten och dekorationen som står på bordet. Dalior, gerbera, kvistrosor, hallon och rölleka var några av de växter som fick samsas i bukett och dekoration. Fint va!?

Fotograf: Ulrich Schulte

Fotograf: Ulrich Schulte

Fotograf: Ulrich Schulte

Vinterbröllop

Snön kom och försvann snabbare än Usaine Bolt. För alla bröllopspar som ska gifta sig i vinter hoppas jag på att snön återkommer snart! För titta vad vackert det är med en färgglad brudbukett mot den vita klänningen och snön.

Detta är en kompakt, symmetrisk rundbunden brudbukett med oregelbunden rytm om vi ska snacka floristspråk. Den innehåller rosor, nejlikor och ranunkel. 

Vet du någon som ska gifta sig? Jag har 25% rabatt hela våren på alla blommor som behövs vid ett bröllop, från bukett till bordsdekorationer. Maila: skilladflorals@gmail.com