Sensommarbröllop!

Detta vackra bröllop ägde rum utanför Uppsala med festen på underbara Lydinge Säteri. Fotografen är fantastiska Matilda Söderström. Blommorna som jag gjorde innehöll dahlior, råg, lejongap, eukalyptus och ammi majus. Här få du en liten glimt av deras härliga dag! 

Stylad bröllopsfotografering!

therese_winberg_photography_101web.JPG

I början av sommaren gjorde jag och ett gäng grymma bröllopsleverantörer en stylad fotografering i Strängnäs på Facienda. Fotograf var amazing Therese Winberg. 

Photographer: Therese Winberg theresewinberg.comhttps://www.facebook.com/ThereseWinbergPhotography

Set Stylist: Emma Wallmén www.emmawallmen.se

Venue: Faciendafacienda.the.yes.place https://www.facebook.com/faciendasweden

Model: Vera Bergveraberg http://www.lilyandjack.se/vera-berg/

Cake & Pastry: Dorotea Malmegard

Food Truck: CrepesM http://www.mcreperie.com/https://www.facebook.com/mcreperie

Florist: Skillad Floral Design: skilladflorals.comhttps://www.facebook.com/skilladflorals

Make Up Stylist: Hanna Revell www.revellmakeupartist.com

Hair Stylist: Milla Aleksandra https://www.millaaleksandra.com/https://www.facebook.com/MillaAleksandraPaananen

AssistentLinda Eliassonlindaeliassoncomhttp://www.lindaeliasson.com/https://www.facebook.com/lindaeliassoncom

AssistentMaria Elise Westerlindmariawidemanphotographyhttp://www.mariawideman.se/https://www.facebook.com/mariawidemanphotography/

Vendors not on set

StationaryElin Arts Studioelinsartstudiohttp://www.elinsartstudio.sehttps://www.facebook.com/ElinsArtStudio

DressesZetterberg Couturezetterbergcouturehttps://www.zetterbergcouture.se/https://www.facebook.com/zetterbergcouture

Stylad bröllopsfotografering

Här kommer härlig bohemisk lantbröllopsinspo! Blommorna är en yvig vitaminkick som ingen kan missa! Bilderna är tagna av Malin Sydne.

Fotograf: Malin Sydne www.malinsydne.com Instagram: @fotografmalinsydne

Modeller: Emelie & Kalle Instagram: @emelielc & @karldalen

Styling & Uthyrning: www.rentalstories.se Instagram: @rentalstories

Make Up & Hår: www.beautybytilde.se Instagram: @beautybytilde

Lokal: www.larssonslada.se Instagram: @larssonslada

Klänning: www.zatasomnad.se Instagram: @z.a.ta

Blommor: www.skilladflorals.com Instagram: @skilladflorals

Tårtor: www.ennypasocker.se Instagram: @ennypasocker

Fluga & Näsduk: www.metzerverket.se Instagram: @metzerverket

EN SUPERBUKETT SOM HÅLLER HELA DAGEN!

Detta är ett blogginlägg som jag har skrivit till bröllopsiten Sisters in law

En brudbukett är med om mycket under en dag; fotografering, ceremoni och kramkalas. Det finns risk att den ser lite trött ut efter ett tag. Vissa blommor klarar sig bättre utan vatten än andra och några ändrar knappt utseende när dom torkar. 

Idag ska jag berätta hur du gör en superbukett som håller hela dagen! Med dessa blommor behöver du aldrig vara orolig för att din bukett ska se ledsen ut under er stora dag, inte ens strålande sol i högsommarvärme eller timtal utan vatten rår på den! 

Jag har använt nejlikor i olika färger. Nejlikan har förr haft ett lite tråkigt rykte av att vara en begravningsblomma, men har börjat skaka av sig den stämpeln. Nejlikan är otroligt hållbar, finns i alla olika färger och finns att få tag på året om. En riktig superblomma med andra ord. 

Martorn kallas ofta för tistel med är egentligen inte en sådan. Jag älskar dess blåa färg och häftiga spretighet. Martornen kan möjligen nicka liiiite under dagen men torkar vanligtvis bara snyggt. 

Vaxblomman är en av mina favoritblommor, jag älskar dess doft av citrus och buskiga växtsätt. 

Limonium torkar utan vatten och ändrar inte utseende.

Protea är en riktigt cooling som klarar sig fint utan vatten en lång tid. 

Frökapseln av scabiosa är riktigt snygg med eller utan vatten. 

Bomullsblomma är redan torkad så den behöver du inte bry dig om. 

Är du osäker så kan du göra ett test innan bröllopet. Lägg växten som du är sugen på utan vatten några timmar och se hur den reagerar. Jag kan redan nu tala om att hundkex kan du utesluta direkt, det finns inget som ser ledsnare ut än hundkex som har varit utan vatten några minuter! 

Är du osäker så fråga din florist om råd.

Grönt som håller! Nedan ser du ruskus, eukalyptus, murgröna, droppax, olivkvistar, salal.  Allt detta gröna kan du lägga som en löpare på bordet, använda som girlanger eller lägga på tallriken och det kommer att se fint ut hela middagen och festen. 

Tips på andra blommor som är hållbara är bland annat; craspedia, krysantemum, läderblad, hypericum och aster.

Här kommer några allmänna tips för att förlänga livet på din blommor; 

  • Använd alltid rena vaser. 
  • Håll blommorna borta från frukt, barrväxter och rök som utsöndrar etyden vilket gör så att blommorna åldras snabbare. 
  • Låt gärna blommorna stå svalt över natten så håller dom längre. 
  • Snitta om dina blommor och byt vatten varannan dag. 

Lycka till!  

Lantbröllop i en lada!

För en vecka sen åkta jag Matilda Söderström och Rental Stories Anna till Facienda i Strängnäs för att göra en stylad bröllopsfotografering. Så här fint blev det!! 

Fotograf: Matilda Söderström Photography http://matildasoderstrom.com instagram @matildasodphotography

Porslin och dekor: Rental Stories http://rentalstories.se instagram @rentalstories

Florist: Skillad Floral Design http://skilladflorals.com instagram @skilladflorals

Tårta: En Nypa Socker http://ennypasocker.se instagram @ennypasocker

Lokal: Facienda http://facienda.se

Brudklänning: By Malina Bridal http://bymalinabridal.se instagram @bymalinabridal

Brudgum: Baxer http://baxer.se instagram @baxereskilstuna

Trycksaker: Pretty Paper http://prettypaper.com instagram @prettypaper

Modeller: Emma & Anders

Närodlat bröllop!

I somras gjorde jag blommor till Sanna och Julius bröllop som hölls på Skansen i Stockholm. Sannas bukett och brudtärnebuketterna var extra speciella eftersom att dom, förutom rosorna och eukalyptusen, bara innehåller svenskodlade blommor.

Luktärter, rosenskära, lejongap och dahlior (världens sötaste mini-dahlior som tyvärr inte syns på bilden) var alla odlade i strax söder om Stockholm. 

Kvinnan bakom blommorna är Paulina Velobloom som har sin odling i Nyköping.  Jag älskar att köpa närodlade blommor när det är möjligt speciellt nu när klimatet tydligt talar om för oss att vi måste vara snällare mot naturen och miljön. 

Sanna ville ha en ganska liten bukett som var mestadels vit men med inslag av aprikos. Och så ville hon ha en krans med brudslöja. Så vacker hon var!

Bilderna har fantastiska Theres Winberg tagit! 

Jag älskar den här bilden som Therese tog när jag kom till Sanna och hennes brudtärnor på hotellet och levererade blommorna innan bröllopet. 

Septemberbröllop

Jag gjorde ett bröllop förra helgen till Ulrica, hon var den bästa typen av blomsterbeställare! Jag fick se klänning och inbjudningskort som var orange med blå detaljer. Jag fick också veta att hennes skor skulle vara orange samt att hon gärna ville ha en lite vild bukett. Därefter fick jag fria händer, det är då det blir som bäst! Jag har några ramar att hålla mig inom men med konstnärlig frihet. Så här blev det:


Bröllopsplåtning

Här kommer lite bilder från ett höstligt fotojobb som jag, setdesigner Emma Wallmén och fotograf Therese Winberg gjorde för ett tag sen. Blommorna är gjorda av mig förstås! Älskar denna flippade brudbukett, den som vågar ha en sån på sitt bröllop räcker upp en hand! Rönnsumak, vaxblomma, gerbera och phormium är ingredienserna i buketten. 

Kans med vaxblomma och alkottar!

Fler bröllopsbilder!

Här kommer fler bilder från vårt bröllop! There is plenty more where that came from, så det kommer mer framöver! Skorna och flugan har vi köpt på Vintagefabriken, skorna kommer från Maguba. Kram!

Blommor till Parisbrud

I maj gjorde jag en brudbukett som sedan flögs till ett bröllop i Paris. Brudtärnan Anna fick till och med igenom vasen med vatten genom säkerhetskontrollen! Det är ju typ omöjligt, inte ens en liten skvätt välling brukar ju gå att få igenom. 

Buketten innehåller bland annat rosor, fresia, syren, stjärnflocka och luktärt. Och hur vacker är inte Jenny i sin fantastiska klänning?!

Brudgummen och parets son!

Om att göra sina egna blommor på sitt bröllop

Jag skulle alltså göra 15 bordsdekorationer, fyra tärnbuketter, fyra knappnålsblommor, en brudbukett, två kransar, en halvkrans (till mitt hår) och blommor till blomster archen. Samtidigt som jag skulle fixa med allt annat som ska fixas med till ett bröllop. Kanske inte min brightaste idé i livet. Men, det gick! Ja, med vissa bumps in the road. Tärnbuketterna blev inte alls som jag hade tänkt, knappnålsblommorna hade jag aldrig släppt igenom till en kund och kransarna ratades av barnen. 

Jag skulle bestämt ha craspedia i min bukett, dom matchade ju mina skor och naglar! Det är dom gula bollarna på bilden, solboll på svenska. Nu var det så att dom inte kom med i beställningen som jag hade gjort...grrr. Men så jag fick ta på dom i Borås, så min svärfar kunde plocka upp dom samma dag som bröllopet. SAMMA DAG SOM BRÖLLOPET! Så knappnålsblommorna och min brudbukett fick göras en timme innan själva vigseln. Lätt stressad. Brukar göra om och känna in brudbuketterna ett par gånger men inte denna gång inte. Tjoff, tjoff så fick den vara klar. Men den blev jag ändå rätt nöjd med. Knappnålsblommorna var det värre med, de föll liksom isär under dagen, man kan se det på Mårten på bilderna.

Hade jag gift mig igen så hade jag fortfarande gjort blommorna själv men skippat craspedian. 

Hepp!