Kransbindning i Leva och Bo

Just nu tipsar jag, i tidningen Leva och Bo, om hur du kan göra en enkel och snygg krans att hänga upp i taket eller på väggen. Bilderna är tagna av grymme Pernilla Ahlsén .

Håret är lite rufsigt men vad gör väl det, det matchar den rufsiga kransen! 

I faktarutan om mig står det dock att jag har två vuxna barn! Väldigt kortväxta är dom i så fall! I verkligheten är dom 3 och 6 år. 

Nyårsdukning!

Kolla in vår fina nyårsdukning som Fabriken i Kransen har gjort. Det är på Linda som i samarbete med Himla har en tävling på sin blogg. Blomstren är förstås gjorda av moi!

Vill ni vara med och tävla om att vinna den vackra linneduken, servetterna och servettringarna?

Gör så här: Gå in på Instagram och följ @lovelylife.se och @fabrikenikransen. Leta upp bilden på dukningen hos Lovely Life och tagga en vän som du vill bjuda på middag – och som du tror vill vara med och tävla.

 Lycka till!

Styling av Linda Hansson och Louise Lemming (Vintagefabriken och kreativa studion Fabriken i Kransen).

Foto: Pernilla Ahlsén. 

Blommor: Skillad Floral Design.

Inlägget är ett samarbete mellan HimlaLovely Life och Fabriken i Kransen.

Homestyling

När du ska sälja din lägenhet så vill du förstås att den ska se så fördelaktig ut som bara möjligt, då är blommor en viktig komponent! Jag har valt blommor som inte ser så pretentiösa och överfixade ut utan mer som att "detta var bara något jag plockade ihop på vägen hem". Som om att lägenheten alltid ser ut så, inte bara just inför denna fotografering. 

Blommor till Parisbrud

I maj gjorde jag en brudbukett som sedan flögs till ett bröllop i Paris. Brudtärnan Anna fick till och med igenom vasen med vatten genom säkerhetskontrollen! Det är ju typ omöjligt, inte ens en liten skvätt välling brukar ju gå att få igenom. 

Buketten innehåller bland annat rosor, fresia, syren, stjärnflocka och luktärt. Och hur vacker är inte Jenny i sin fantastiska klänning?!

Brudgummen och parets son!

Om att göra sina egna blommor på sitt bröllop

Jag skulle alltså göra 15 bordsdekorationer, fyra tärnbuketter, fyra knappnålsblommor, en brudbukett, två kransar, en halvkrans (till mitt hår) och blommor till blomster archen. Samtidigt som jag skulle fixa med allt annat som ska fixas med till ett bröllop. Kanske inte min brightaste idé i livet. Men, det gick! Ja, med vissa bumps in the road. Tärnbuketterna blev inte alls som jag hade tänkt, knappnålsblommorna hade jag aldrig släppt igenom till en kund och kransarna ratades av barnen. 

Jag skulle bestämt ha craspedia i min bukett, dom matchade ju mina skor och naglar! Det är dom gula bollarna på bilden, solboll på svenska. Nu var det så att dom inte kom med i beställningen som jag hade gjort...grrr. Men så jag fick ta på dom i Borås, så min svärfar kunde plocka upp dom samma dag som bröllopet. SAMMA DAG SOM BRÖLLOPET! Så knappnålsblommorna och min brudbukett fick göras en timme innan själva vigseln. Lätt stressad. Brukar göra om och känna in brudbuketterna ett par gånger men inte denna gång inte. Tjoff, tjoff så fick den vara klar. Men den blev jag ändå rätt nöjd med. Knappnålsblommorna var det värre med, de föll liksom isär under dagen, man kan se det på Mårten på bilderna.

Hade jag gift mig igen så hade jag fortfarande gjort blommorna själv men skippat craspedian. 

Hepp! 

Piontider!

Blomman framför andra blommor är för mig pionen. Så vacker och maffig. Jag tycker väldigt mycket om enkla pioner, de ser lite ut som näckrosor. Jag får ofta frågan om vad jag ska ha för blommor i brudbuketten när jag gifter mig (vilket är snart, waaaaa!). Jag vet inte riktigt hur den ska se ut än men jag ska absolut ha pioner i buketten. Måste förstås vara doftpion så att dagen blir omgiven av blomdoft..

Denna pionsort heter Sarah Bernhardt, älskar när dom inte har slagit ut ordentligt utan ser ut som en snöboll på sin stjälk. 

Bröllopsbuketter till Photowall

För någon vecka sen så var jag med och gjorde bröllopsbuketter till ett samarbete mellan Photowall och Vintagefabriken. Vi var på vackra Kristinehovs malmgård. Här och här kan du se resultatet av samarbetet. 

Här nedan kommer lite bilder som grymma Isabelle Pedersen tog på mina buketter:


Vintagefabriken 2 år

Förra veckan firade Vintagefabriken två år. Jag är superglad att få sitta och frilansa hos dom. Det är ett fantastiskt gäng med kreativa, inspirerande och drivna tjejer som hänger där! Jag gjorde denna våriga dekoration till dom i födelsedagspresent. Pionen och den mörkrosa rosen var helt fab i verkligheten.