EN SUPERBUKETT SOM HÅLLER HELA DAGEN!

Detta är ett blogginlägg som jag har skrivit till bröllopsiten Sisters in law

En brudbukett är med om mycket under en dag; fotografering, ceremoni och kramkalas. Det finns risk att den ser lite trött ut efter ett tag. Vissa blommor klarar sig bättre utan vatten än andra och några ändrar knappt utseende när dom torkar. 

Idag ska jag berätta hur du gör en superbukett som håller hela dagen! Med dessa blommor behöver du aldrig vara orolig för att din bukett ska se ledsen ut under er stora dag, inte ens strålande sol i högsommarvärme eller timtal utan vatten rår på den! 

Jag har använt nejlikor i olika färger. Nejlikan har förr haft ett lite tråkigt rykte av att vara en begravningsblomma, men har börjat skaka av sig den stämpeln. Nejlikan är otroligt hållbar, finns i alla olika färger och finns att få tag på året om. En riktig superblomma med andra ord. 

Martorn kallas ofta för tistel med är egentligen inte en sådan. Jag älskar dess blåa färg och häftiga spretighet. Martornen kan möjligen nicka liiiite under dagen men torkar vanligtvis bara snyggt. 

Vaxblomman är en av mina favoritblommor, jag älskar dess doft av citrus och buskiga växtsätt. 

Limonium torkar utan vatten och ändrar inte utseende.

Protea är en riktigt cooling som klarar sig fint utan vatten en lång tid. 

Frökapseln av scabiosa är riktigt snygg med eller utan vatten. 

Bomullsblomma är redan torkad så den behöver du inte bry dig om. 

Är du osäker så kan du göra ett test innan bröllopet. Lägg växten som du är sugen på utan vatten några timmar och se hur den reagerar. Jag kan redan nu tala om att hundkex kan du utesluta direkt, det finns inget som ser ledsnare ut än hundkex som har varit utan vatten några minuter! 

Är du osäker så fråga din florist om råd.

Grönt som håller! Nedan ser du ruskus, eukalyptus, murgröna, droppax, olivkvistar, salal.  Allt detta gröna kan du lägga som en löpare på bordet, använda som girlanger eller lägga på tallriken och det kommer att se fint ut hela middagen och festen. 

Tips på andra blommor som är hållbara är bland annat; craspedia, krysantemum, läderblad, hypericum och aster.

Här kommer några allmänna tips för att förlänga livet på din blommor; 

  • Använd alltid rena vaser. 
  • Håll blommorna borta från frukt, barrväxter och rök som utsöndrar etyden vilket gör så att blommorna åldras snabbare. 
  • Låt gärna blommorna stå svalt över natten så håller dom längre. 
  • Snitta om dina blommor och byt vatten varannan dag. 

Lycka till!