Mitt lilla paradis

Utan varmvatten eller dusch och med utedass en bit bort spenderar vi våra somrar. I en liten stuga vid skogens knut. Spartanskt och alldeles underbart. Det gör det också extra härligt att komma hem till stan och kunna sätta på varmvatten i kranen hipp som happ. Snacka lyx!

Här krattar vi löv på hösten, sår frön om våren, lyssnar på göken och spanar efter rävar. Här säger vi "det börjar blir mörkt om kvällarna nu" och "imorgon åker vi och fiskar med roddbåten". Vi tittar på stjärnor och beundrar augustimånen. Vi plockar det skogen har att ge och gör paj på blåbär, sylt på lingon och en och annan kantarelltoast. Vi andas lite djupare och lite lättre här.

I år har jag odlat jordgubbar, potatis, morötter och rädisor. Men de två sistnämnda blev det inte med. Potatisblasten växte sig så stor och frodig att den skuggade ihjäl det andra. Har fortfarande inte vittjat jorden för potatis. Tänkte göra det nästa helg. 

Nu har vi börjat på jobb och förskola igen men försöker ändå spendera så mycket tid vi kan här innan hösten har smugit sig på. En vet ju att det går fort!