Blinka lilla Julstjärna där.

Jag shoppade loss på julstjärnor igår. Så fina, jag gillar speciellt dom vita . Här kommer lite skötselråd för hur du ska ta hand om din stjärna så att den blommar snällt hela julen:

Julstjärnan vill gärna stå ljust men inte i direkt solljus och vill absolut inte stå i drag eller frysa. Temperaturer under 12 grader gör så att julstjärnan lätt tappar sina blad. Tänk därför på att slå in den väl när du transporterar hem den från butiken. Stjärnan vill inte ha för blött utan vattna precis när plantan börjar kännas torr. Den får inte heller torka ut helt. Jag vet, hen är en riktig snobb denna!

När du köper blomman ska de små blommorna i mitten vara knoppiga (som på bilden nedan).

Denna blomma kommer ursprungligen ifrån Mexico och heter Euphorbia pulcherrima på latin och togs till USA ca 1825. I sverige köper vi mest den enbenta stjärnan för att ha som en liten krukväxt men där plantan får växa fritt så är den en buske eller ett litet träd. Färgerna varierar från vitt och rosa till mörkt röd. 

Mina stjärnor får bo i mina sockerlådor.

Även mitt nya kontor fick lite julstjärneglans. Emma jobbar koncentrerat i bakgrunden.