Lite skit under naglarna.

Vår hipsterkompis Henge hade fått höra av en tjej som han dejtat att han hade så lena händer. Han kände att han behövde lite skit under naglarna och få arbeta med kroppen. Kom hit, sa vi, vi behöver ett potatisland! När han åkte hem hade han stiliga arbetarhänder med blåsor och allt! Numera finns Henges hörna hos oss på landet. Där satte jag potatis, morötter och gurka. Gurkan och morötterna blev det inget med (hur kan man misslyckas med morötter? Är inte det typ det lättaste i världen att så?).

Potatisen tog sig en evig tid men nu har den iallafall fått komma upp, hur små dom än var. Och små var sannerligen vissa medans andra var helt ok. 

Det är något visst med att skörda sin egen mat. Borde egentligen vara en självklarhet men det är det ju långt ifrån nu för ti´n. Potatisen var superb med lite bregott och salt. 

Det blev inte så mycket med odlingarna alls i år, det är väl så med en bebis på höften (och diskbråck för den delen). Nästa år ska det odlas så att det står härliga till! Tomater, bönor, lök, morötter, squash och kål i överflöd!